Caladium candidum

Prekės kodas: GSL9089

Turimas kiekis: Išparduota

Užsakymo paruošimas ir pristatymas trunka 5 - 7 darbo dienas!

Turite klausimų apie šią prekę? Klauskite

Kaladium gamtoje auga Amazonės atogrąžų miškuose. Žinoma apie 16 šios genties rūšių, ir jos visos turi labai gražius, spalvingus, subtilius ir plonus lapus. Galima sakyti, kad šio augalo lapai tarsi "iš paveikslėlio". Lapų gyslos aiškios, ryškios, o ant lapų paviršiaus susidaro gražūs piešiniai ir spalvingos dėmės. Caladium auga iš gumbų, kuriuos žiemą laikome be lapų, o pavasarį sodiname į naują substratą.

Caladium candidum stebina savo neįtikėtinai gražiais, dideliais ir plačiais širdies formos lapais. Lapai yra balti, subtilūs ir ploni kaip popierius, aiškiai išryškėjusios tamsiai žalios lapo gyslos. Kiekvienas lapas gali būti šiek tiek kitoks - tamsesnis arba ryškesnis. Kaladium candidum gali užauginti iki 10 -12 lapų per vieną sezoną. Vasarą jis žydi nepastebimais ir ne labai dekoratyviais žiedynais.

Reikalavimai ir priežiūra

Kaladium reikia šviesios vietos, be tiesioginių saulės spindulių, nes saulė gali nudeginti plonus lapus. Geriau tiktų blogesnės apšvietimo sąlygos, nei tiesiogiai saulėta vieta. Tinkamiausia 20 °C ir aukštesnė temperatūra. Tinka didelė drėgmė, bet purškimas netinka, nes ant lapų liks dėmės. Geriausia įdėti vazoną į kitą indą su vandeniu ir akmenukais, kad vazono dugnas nesiliestų su vandeniu. Kaladium reikalingas gerai pralaidus vandeniui substratas su durpėmis ir smėliu. Vasarą augalas dažnai laistomas, kad substratas būtų nuolat šiek tiek drėgnas. Tręšimas kartą per 3 savaites. Vasaros pabaigoje lapai pradeda geltonuoti ir nudžiūna, tada būtina palaipsniui sumažinti laistymą ir laikui bėgant visiškai nustoti laistyti. Vazonai su gumbais žiemą laikomi sausoje ir tamsioje vietoje, 16 -18 °C temperatūroje. Kartais substratas gali būti labai švelniai sudrėkintas, kad gumbai visiškai neišdžiūtų. Pavasarį, jei mums pavyko išlaikyti gumbus, sodiname juos į naują substratą, pastatome šiltoje ir šviesioje vietoje. Dėl gumbų laikymo sunkumų Kaladium mūsų sąlygomis traktuojamas kaip metinis augalas ir geriausia pavasarį įsigyti naujus, sveikus ir didelius gumbus arba užaugusį augalą su lapais.

Augalas parduodamas apie 13 cm skersmens vazonuose, augalo aukštis apie 20-30 cm.

Rašyk
Skambink